26 professionals en vrijwilligers waren er in de Effenaar. Enkelen kenden elkaar al, maar er waren ook nieuwe gezichten. Het is 3 oktober. De eerste bijeenkomst van het lerend netwerk Eindhoven in Contact is een feit.

Leren vanuit ervaring

Ieder vertelde wat zij de ander te bieden had aan kennis, ervaring en informatie. En formuleerde ook eigen leervragen. Vragen als: hoe kunnen we inwoners van een wijk activeren om eenzaamheid te voorkomen? Hoe weet ik naar wie ik kan doorverwijzen? Bij welke netwerkpartners kan ik mijn kennis en vaardigheid vergroten?

Miranda Rotmensen leidde ons op creatieve wijze naar het begin van ons leerproces. En dat werkte! Het uitwisselen begon, met verschillende “koffie”-afspraken tot gevolg. De motivatie onder de leden van het netwerk bleek hoog. Ieder wil met elkaar leren hoe hij zijn of haar inzet effectiever kan maken.

Wat doet het lerend netwerk?

Samen delen we ervaringen vanuit de praktijk om ervan te leren. We gaan nieuwe methoden en tools uitproberen en deze evalueren. We stellen ons daarbij twee vragen:
Wat kan ik doen zodat de ander zelf leert omgaan met zijn eenzaam-zijn?
Wat werkt, waarom en wat werkt niet?

Doe mee!

Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe meer we van elkaar kunnen leren. Neem contact op via info@eindhovenincontact.nl en we vertellen je er graag meer over.

De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdagmiddag 11 maart bij Dynamo (Eindhoven) met het thema jeugd en eenzaamheid.