Gaat eenzaamheid jou aan het hart?
Ben jij een doorpakker die sociaal ondernemen in zijn bloed heeft?

 

Stichting Eindhoven in Contact zoekt: Voorzitter (4 u/week)

logo inbetween

Ruim de helft van alle Eindhovenaren ervaart regelmatig tot vaak gevoelens van eenzaamheid. Ongeveer 25.000 mensen zijn zelfs langer dan 1 jaar (chronisch) eenzaam. Daarom hebben we in 2017 de Stichting Eindhoven in Contact opgericht om aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid en de gevolgen daarvan. Want er rust nog steeds een taboe op “je eenzaam voelen”. 

Verbinden

De afgelopen jaren lukte het om ruim 400 Eindhovenaren, vrijwilligers en professionals te enthousiasmeren in een gezamenlijke aanpak met als hoogtepunt in juni 2022 de oprichting van de lokale Coalitie Aanpak Eenzaamheid. Ruim 15 partners ondertekenden het manifest en de uitvoeringsagenda en zegden hun commitment en acties toe. Ook is het thema eenzaamheid in het gemeentelijk preventieakkoord opgenomen. Onze kracht is het samenbrengen van bedrijfsleven, wetenschap, praktijk en zorg- en welzijn en het bevorderen van deskundigheid.

Maar dit is pas het begin

Om de komende jaren de in gang gezette beweging te kunnen blijven faciliteren, transformeren we van een vrijwillige/semiprofessionele naar een professionele organisatie. Daar past een voorzitter bij die dit proces kan vormgeven, begeleiden en ondersteunen.

Ben jij?

Een gedreven voorzitter die:
  • Begaan is met het thema eenzaamheid en die de missie van taboedoorbreking en het bereiken van de 25.000 chronisch eenzamen onderschrijft
  • Een ervaren netwerker is die partijen weet te binden aan onze missie en de Coalitie Aanpak Eenzaamheid Eindhoven
  • Bestuurlijke ervaring heeft, strategisch kan denken en bedrijfsmatig kan handelen
  • Een maatschappelijk en sociaal thema kan vertalen naar een zakelijk businessmodel
  • In staat is om op afstand sturing te geven aan een klein team professionals (zzp’ers)
  • 4 uur per week beschikbaar is

Je ontvangt

We bieden een enthousiast team van professionals en een groot netwerk van partnerorganisaties, professionals, vrijwilligers en inwoners die samen met ons willen leren om te gaan met eenzaamheid in de stad.

De functie van voorzitter is, in het kader van de ANBI-status van de stichting, onbezoldigd. 

Meer weten?

Neem contact op met Jeroen Pijnenburg.
Bel 06 10 31 01 72 of mail: jeroen@eindhovenincontact.nl

Locatie

Omgeving Eindhoven

Startdatum

maart 2022

Uren per week

4 uur

Wie zoeken we?

Je bent begaan met het thema eenzaamheid. Bij voorkeur heb je bestuurlijke ervaring met sociaal maatschappelijke thema’s. Heb je daarnaast nog bedrijfsmatige kennis? Dan zoeken we jou! 

Taken

Begeleiden, ondersteunen en vormgeven van de transitie van vrijwillige/semiprofessionele naar een professionele organisatie.  

Actieve/faciliterende rol binnen de Eindhovense Coalitie Aanpak Eenzaamheid.