Eindhoven in Contact is een gedreven organisatie die het taboe op eenzaamheid in Eindhoven wil doorbreken. Ons ideaal is een stad te creëren waar iedereen met elkaar in contact komt en verbonden is, waar schaamte over eenzaamheid niet nodig is.

logo inbetween

Vacature: voorzitter met sociaal hart

Gezocht: gedreven voorzitter met sociaal hart voor stichting Eindhoven in Contact die ons boegbeeld wil zijn. Wij willen samen met jou het taboe op eenzaamheid doorbreken en zorgen dat schaamte daarover niet nodig is.

Waar hebben wij hulp bij nodig?

Als voorzitter help jij sturing te geven aan het verder uitbouwen van onze stichting. En draag je bij aan de ontwikkeling van een ‘eenzaamheidsnetwerk’ met veel professionele en vrijwillige organisaties uit de stad. Samen met onze partners zoek je uit welke methodes werken in de aanpak van eenzaamheid en je wilt hierin blijven leren. Daarbij werk je samen met een diversiteit aan mensen en organisaties.

Waar ga je mee aan de slag?

We zijn bezig met het opzetten van de Eindhovense coalitie Eenzaamheid, een samenwerking tussen diverse partijen gericht op de effectieve aanpak van eenzaamheid in Eindhoven. Daarnaast werken we aan een preventieakkoord Eenzaamheid.

Als voorzitter zorg jij dat de vaart erin blijft, enthousiasmeer je onze achterban en geïnteresseerden en vorm je een boegbeeld voor onze stichting. We zijn op zoek naar iemand met (liefst) bestuurlijke ervaring en ‘feeling’ met huidige maatschappelijke en sociale vraagstukken. Iemand die energie krijgt van netwerken en oprecht betrokken is bij het thema eenzaamheid. Vind je het leuk om samen te werken met een diversiteit aan mensen en organisaties? Dan maken we graag kennis met je!

Wat vragen wij?

  • Je hebt hart voor de idealen van Eindhoven in Contact
  • Je durft nieuwe concepten en ideeën te omarmen en buiten de gebaande paden te lopen.
    Te leren wat het beste werkt in de aanpak van eenzaamheid
  • Je wilt bijdragen aan een sociale, inclusieve en duurzame samenleving en je bent in voor vernieuwing
  • Je hebt ervaring met bestuurlijke en strategische processen en zet deze graag in om de gewenste doelen te bereiken
  • Je bent een ervaren netwerker, iemand die gemakkelijk contacten legt en onderhoudt
  • Je hebt ongeveer 8 uur per week de tijd voor ons en wil ons boegbeeld zijn

Wat hebben wij jou te bieden?

Een relevante functie in een enthousiast team, met ruimte om je kennis en kunde in te zetten, je te blijven ontwikkelen en je steentje bij te dragen aan een belangrijk maatschappelijk probleem van deze tijd.  

Meer weten?

Heb je vragen over deze functie dan beantwoordt onze huidige voorzitter, Tom van Campen, ze graag!
Bel: 06 20 49 14 35 of mail: tom@eindhovenincontact.nl

Locatie

Omgeving Eindhoven

Startdatum

1 december 2021

Uren per week

8 uur

Wat zoeken we?

Het liefst iemand met bestuurlijke ervaring en ‘feeling’ met huidige maatschappelijke en sociale vraagstukken. En die buiten gebaande paden durft te lopen

Taken

Netwerk uitbouwen en meewerken aan de Eindhovense coalitie Eenzaamheid en een preventieakkoord.